Банкеръ Daily

Новини

КАЛФИН НА ПОСЕЩЕНИЕ В ПРОВИЦИЯ БАДЕН-ВЮРТЕНБЕРГ

На 19 март 2008 г. от 16.00 часа в МВнР вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин ще се срещне с министър-председателя на германската федерална провинция Баден-Вюртемберг Гюнтер Йотингер. Веднага след разговорите те ще дадат съвместна пресконференция за медиите. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на външните работи. Германският гост е на посещение в България по покана на министър-председателя Сергей Станишев. Очаква се тази визита да даде важни импулси за още по-интензивно развитие на двустранното сътрудничество.
Създадената преди година и половина Смесена комисия „България-Баден-Вюртемберг”, председателствана от заместник-министъра на външните работи Евгения Колданова и от министъра по европейските въпроси на Баден-Вюртемберг Вили Щехеле, се утвърждава като ефикасен механизъм за динамизиране и координиране на двустранните отношения.
Под патронажа на вицепремиера и министър на външните работи Ивайло Калфин и на посланика на ФРГ у нас Михаел Гайер през месец май 2008 г. в Русе ще бъде отбелязана 125-годишнината от създаването на първото немско училище в България, носещо името на родения в Баден-Вюртемберг Фридрих Шилер.

Facebook logo
Бъдете с нас и във