Банкеръ Daily

Новини

ГЛАВБОЛГАРСТРОЙ ЩЕ ИЗГРАЖДА НОВИЯ ПРОЕКТ НА УИНСЛОУ ДИВЕЛЪПМЪНТС

Инвестиционна компания Уинслоу Дивелъпмънтс (Winslow Developments) е приключила конкурса за избор на главен изпълнител на първа фаза на проекта Winslow Gardens в столичния комплекс Манастирски ливади – изток, съобщиха от компанията. Това е фирмата Главбoлгарстрой, която ще започне изграждането на комплекса от затворен тип с апартаменти, подземни паркинги на две нива, СПА център с над 2000 кв.м площ. Строителната компания, която е спечелила договора за главен изпълнител на комплекса, е носител на сертификат за първи клас инвестиция, след търг, в който участваха седемте най-големи строителни компании в страната.
Проектът, чиято първа фаза ще стартира през април, ще се реализира в партньорство с RREEF - инвестиционното звено за недвижими имоти на Deutsche Bank AG. Общата стойност на инвестицията е за 200 млн. лева, като 105 млн. лв. от тях ще бъдат вложени за реализацията на първа фаза от строителството на комплекса, а за останалите две фази ще бъдат инвестирани съответно по 50 млн. лева и 45 млн. лева. Около 9 млн. лева ще бъдат внесени в държавния бюджет под формата на данъци и такси.
Първата фаза от проекта Winslow Gardens ще бъде реализирана върху терен с площ 22 хил. кв.м., а разгърнатата застроена площ ще бъде над 66 хил. кв. метра.
Комплексът е съставен от шест нискоетажни жилищни блока с 444 апартамента. Основни негови предимства, създаващи условия за един нов и по-удобен начин на живот, са нискоетажното строителство, паркът от 12 хил. кв.м с висока растителност, СПА центърът с фитнес зала и 25 метров плувен басейн, игрището за баскетбол и минифутбол и подземният паркинг на две нива.
Winslow Developments е българска инвестиционна компания с английско участие, създадена през 2001 година. Дружеството е един от водещите инвеститори и мениджъри на проекти за недвижими имоти в България. Съчетавайки познанието за българския пазар с международния опит в тази област, компанията управлява своята дейност чрез офисите си в София, Лондон и Банско. Инвестициите, в които участва Winslow Developments, надвишават 600 млн. евро.
През 2006 г. Winslow Developments създаде съвместна фирма с RREEF - инвестиционното поделение на Deutsche Bank AG. Целта е осъществяване на няколко мащабни строителни проекта на територията на България, които започват със застрояването и управлението на два жилищни комплекса в София, разположени в местността “Манастирски ливади” и квартал “Витоша”. Проектите предлагат условия, осигуряващи качествено нов стил на живот - една различна концепция, разработена съвместно с Deutsche Bank. Инвестициите в двата проекта на компанията ще надхвърлят 280 млн. лева. Най-новият съвместен проект на Winslow Developments и RREEF е жилищен комплекс с контролиран достъп, разположен в подножието на Люлин планина в един от кварталите на град Банкя - Градоман. Инвестициите в него ще бъдат в размер на 252 млн. лева.
До този момент Winslow Developments е развила седем проекта в Банско, представляващи жилищни сгради за сезонно ползване или т. нар. “апартаментни хотели”. Най-големият от тях е комплекс от 3 сгради, разположен върху 11 хил. кв. м площ, като общата стойност на седемте проекта е над 60 млн. лева.
През пролетта на 2007 г. Winslow Developments сключи договор за изграждане и управление на проект в село Баня, собственост на британския фонд Люис Чарлз. Очаква се неговата стойност също да надхвърли 200 млн. лева.
Друго направление в дейността на Winslow Developments са инвестициите в земеделски земи и производството на селскостопански продукти. Компанията разполага с над 15 хил. дка селскостопанска земя и планира да закупи нови 30 хил. дка до края на 2008 година. В момента компанията обработва 20 хил. декара земя.
Стремежът на Winslow Developments е да се развие като един от лидерите в създаването и реализирането на инвестиционни проекти в областта на недвижимите имоти – както в областта на жилищното строителство, така и при изграждането на административни и бизнес сгради.
RREEF e звеното за развитие и управление на инвестиционни проекти в секторите инфраструктура и недвижима собственост на Deutsche Asset Management – глобалната дивизия за управление на финансови активи на Deutsche Bank. RREEF прави преки инвестиции в търговски и жилищни сгради, ценни книжа на компании за недвижими имоти, както и инвестиции в инфраструктурни проекти в енергетиката и транспорта, за сметка на своите институционални и частни клиенти. Финансовите продукти на RREEF покриват глобалните пазари и съдържат пълна гама от инвестиции в традиционни, специализирани и високорискови проекти в недвижими имоти, както и в котирани ценни книжа на компании, заети в тази сфера. Базиран в Ню Йорк, RREEF има над 2000 служители в 17 града по света, специализирани в сектора на недвижимите имоти. Фамилията от фондове управлява общо 53 милиарда активи в цял свят към март 2006 година.

Facebook logo
Бъдете с нас и във