Банкеръ Daily

Новини

ЕВРОМАРКЕТ ГРУП ОТКРИВА РЕГИОНАЛЕН ЦЕНТЪР В ПЛЕВЕН

На 27 март ще бъде открит регионален център за Централна Северна България от най-голямата компания за строителна и индустриална техника у нас - Евромаркет Груп. Комплексът се намира в Плевен и включва административна част, сервиз, шоурум, склад за резервни части и демо парк.
Откриването му е част от инвестиционната програма на компанията за 2008 г., която включва разширяване на регионалните представителства и сервизните центрове, така че да покрият по-големите градове на България, както и откриване на нови работни места и обучение на персонала.
През последните 1-2 г. в Централна Северна България е нараснало търсенето на земекопна и товарачна техника, машини за производство, пренос и полагане на бетон, пътностроителна техника, компресори. Очакваме ръстът на подемно-транспортната техника (мотокари, електрокари) да бъде значителен и през 2008 година. Търсенето на заваръчна техника и машини за оборудване за автосервизи в плевенския регион ще продължи да бъде на високото ниво, на което е в момента, коментира Димитър Илчев, главен мениджър на Евромаркет Груп.
За нас е важно да бъдем близо до клиентите си в цялата страна, да познаваме добре техните нужди, за да можем да им предложим подходящи продукти и услуги. Затова залагаме на изграждането на добре развити регионални центрове. Държим да изградим добри отношения с всички строителни фирми в плевенския регион. От друга страна, важни са и индустриалните предприятия. В строителството и индустрията ще поставим акцент върху доставката на кранове, багери, товарачи, телехендлъри, бетон помпи, бетонови възли, електрокари, мотокари, трошачки и сита за производство на инертни материали и др., допълни той.
За региона на Плевен Евромаркет Груп вече доставя индустриална и строителна техника на: завода на Палфингeр в Червен бряг; завода за изолационни панели на Метекно в Плевен; шивашката фабрика Мони МСД в Плевен, която произвежда мъжки облекла за Джанфранко Фере, Черути, Бициани и Келвин Клайн; фабриката за дървопреработване и мебели Премиер Плевен (част от Синергон Холдинг); строителните фирми Плевен Инженеринг и местното представителство на Холдинг Пътища - Път Инженеринг; плевенския клон на фирмата за комунално строителство Райкомерс; общинското предприятие Инжстрой Инженеринг (за строителство и ремонт на улици, тротоари, канализации); производителите на бетон и бетонови изделия Хидробетон и Техноком; сервизните центрове на официалните представители за Плевен на Bosch, BMW, Toyota, WV Audi, Moto Phoe, Citroen и др.
В регионалния център на Евромаркет Груп в Плевен са представени всички 10 бизнес направления на компанията - за строителна и подемно-транспортна техника, ръчни и силови инструменти, индустриални компресори, заваръчно оборудване, металообработваща техника, автосервизно оборудване, индустриални консумативи и др. Той ще бъде най-голямото представителство на холдинга в Централна Северна България. Административното отделение заема площ от 2000 кв.м., а демо паркът - 2.2 декара. Осигурени са и достатъчен брой паркоместа, за удобство на клиентите. В деня на откриването демонстрационният парк ще разполага с 18 машини, сред които багери Hyundai, багер-товарачи Hidromek, челни товарачи Kramer, валяк Ammann, самоходна платформа Manitou и др.
Според инвестиционната програма на Евромаркет Груп освен в Плевен, нови регионални центрове ще бъдат изградени и в Пловдив, Стара Загора, Бургас, Русе и Благоевград. Всеки регионален бизнес център ще има и демо парк - модел, въведен от компанията за първи път в България още през 2002 г.
Приходите на Евромаркет Груп в България и от 4-те й задгранични дружества в Украйна, Сърбия, Хърватия и Словения надхвърлиха 400 млн. лв. през 2007 г., а очакванията на мениджърите са до 2010 г. общите постъпления да надвишат 1 млрд. лева.
Евромаркет Груп е най-голямата търговско-инженерингова компания за индустриално оборудване и строителна техника у нас. Тя е официален представител на световни фирми като Hyundai Construction, Ammann Compaction, Lincoln Electric, Mitsubishi Forklifts и др. Клиенти на Евромаркет Груп са почти всички значими фирми в България. Компанията е сто процента българска, в която Димитър Илчев и Боряна Радева държат по 50% от капитала. Общият брой на служителите в холдинга, в това число задграничните дружества, достига 1000 души.

Facebook logo
Бъдете с нас и във