Банкеръ Daily

Новини

EVN ПУСКА НОВИ МОЩНОСТИ ПО ЧЕРНОМОРИЕТО

EVN Bulgaria реализира пакет от мерки за подобряване на захранването по Южното Черноморие, съобщават от компанията. ЕVN планира да инсталира за летния сезон 2 мобилни подстанции в регионите на Слънчев бряг и Созопол.
Голяма част от инвестициите на дружеството са насочени към райони със силен икономически растеж и интензивно строителство, като особено внимание в това отношение се обръща на южното черноморското крайбрежие. До 2010 г. потреблението на електроенергия в този туристически регион ще се увеличи с около 130 мегавата спрямо 2006 г.
За посрещане на силно завишената консумация на електроенергия по Черноморието от НЕК са планирани допълнителни подстанции в региона.
Без тези допълнителни подстанции 110/20киловолта, не може да бъде гарантирана сигурността на електрозахранването по черноморското крайбрежие в натоварения туристически сезон.
Стремежът на дружеството е двете мобилни подстанции да бъдат пуснати в експлоатация преди началото на летния сезон, като дотогава се очаква да приключат дейностите по изготвяне на съответната документация, транспортиране от Австрия и инсталирането на съоръженията.
Едната подстанция ще бъде монтирана в региона на Слънчев бряг, а другата ще подсигури допълнителни енергийни мощности в района на гр. Созопол.
Технологичното изпълнение и реализация на проекта на ЕVN Bulgaria вече е в пълен ход. Максималната мощност на всяка от подстанциите може да достигне 15 MVA. Стойността на двете съоръжения възлиза на около 7 млн. лева. Подобен инвестиционен проект дружеството реализира през 2006 г., когато в района на Обзор бе инсталирана първата в България мобилна подстанция, също комплектна доставка от EVN - Австрия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във