Банкеръ Daily

Новини

Е.ОН ПУСКА НОВА ПОДСТАНЦИЯ В РУСЕ

Е.ОН въвежда в експлоатация подстанция „Слатина”, която ще захранва с електроенергия „Индустриален парк Русе Изток”. Съоръжението е на стойност 5.7 милиона лева. Държавата финансира изграждането на част от необходимата инфраструктура в съответствие със Закона за насърчаване на инвестициите. „Слатина” е третата нова подстанция, която компанията строи в България като част от програмата си за инвестиция в качество-то и сигурността на електроразпределителната мрежа.
Подстанция „Слатина” беше открита на официална церемония в присъствието на ръководството на компанията, областния управител и кмета на Русе, партньори, гости и журналисти (на снимката). Райнхард Ашендорф, член на Управителния съвет на Е.ОН България и Мария Димова – областен управител на област Русе дадоха символичен старт на работата на съоръжението с традиционното прерязване на лента.
„Е.ОН приоритетно инвестира в електроразпределителната мрежа в България и е единствената електроразпределителна компания в страната, която влага средства в изграждането на подстанции. Бизнес средата в Русе се развива с бързи темпове и наша отговорност е да оси-гурим сигурно и качествено електрозахранване, с което да подпомогнем индустриалното развитие на региона” – заяви Райнхард Ашендорф, член на Управителния съвет на Е.ОН България.
С решението на Община Русе да построи „Индустриален парк Русе Изток”, възниква необходимостта от осигуряване на нови мощности, надхвърлящи възможностите на съществуващата към момента мрежа. Строежът на Подстанция „Слатина” започва през лятото на 2007 г.
Подстанцията ще захранва с електроенергия всички индустриални обекти, които се изграждат в „Индустриален парк Русе Изток”, като завод за алуминеви части, новостроящия се завод за керамични плочки и други бъдещи обекти

Facebook logo
Бъдете с нас и във