Банкеръ Daily

Новини

ДИСКУТИРАТ ИЗГРАЖДАНЕТО НА ИНДУСТРИАЛНА ЗОНА - ПЕРНИК

Днес, 19 март 2008 г., се състоя обществена дискусия, посветена на бъдещото развитие на област и Община Перник, съобщиха от Българската стопанска камара (БСК).
Тя се проведе в Перник и беше организирана от местното административно ръководство. В нея взеха участие президентът на Република България - Георги Първанов, министърът на регионалното развитие и благоустройството - Асен Гагаузов, заместник-министърът на на околната среда и водите - Чавдар Георгиев, депутати и представители на държавни ведомства. Присъстваха също така и представители на местния бизнес, кметове на общини, както и на областната управа и кметството в Перник.
Кметът на Перник - Росица Янакиева, представи проект за изграждане на Индустриална зона - Перник, идеята за която е дадена преди около 6 г. от местната организация на БСК. Представени са и други инвестиционни проекти на общината, насочени главно към Оперативна програма Регионално развитие.
В хода на дискусията са очертани проблемите на индустриалното развитие и възможностите за по-ефективно партниране на бизнеса с администрацията. В изказването си Георги Първанов е подкрепил изцяло идеите на предприемачите от Перник и особено необходимостта да се разработи дългосрочна визия за развитието на областта и общината.

Facebook logo
Бъдете с нас и във