Банкеръ Weekly

Новини

Дарение за деца с нарушено зрение от училище Луи Брайл”

Френско-българската търговска камара направи дарение в полза на учениците от СОУ за деца с нарушено зрение Луи Брайлrdquo; в София. Събитието се проведе в сградата на училището, където гостите имаха възможност да разгледат обновените класни стаи и игротека и да видят как незрящите деца си служат с новите брайлови машини.


Членовете на камарата научават за нуждите на училището от информация в публичното пространство и решава да поеме инициатива за набиране на средства сред членовете си. Организирана е благотворителна кампания и с помощта на събраните средства се обзавеждат пет класни стаи, закупуват се брайлови машини, изцяло се обновява игротеката, като се обзавежда с меки играчки, велоаргометър и бягаща пътека.


Официални гости на церемонията бяха посланикът на Франция в България Филип Отие, председателят на Френско-българската търговска камара Патрик Фавр, и членове на управителния съвет на Френско-българската търговска камара.


Дарението на Френско-българската търговска камара ще позволи на децата да се учат в една по-приятна и съобразена с нуждите им среда, което не само ще им донесе радост, но и ще допринесе за по-нататъшното развитие на техните таланти, заяви Елка Белокапова - директор на училището.


Изключително щастлив съм, че сътрудничеството между френския и българския бизнес роди тази красива инициатива. Убеден съм, че направените от нас дарения наистина ще бъдат от полза за децата. Френско-българската търговска камара смята да продължи инициативата и занапредrdquo;, заяви Патрик Фавр.


Посланикът на Франция Н.Пр. г-н Филип Отие изрази задоволството си от този положителен резултат от търговското партньорство между Франция и България. Много радостен съм да съм сред вас, още повече че семейството ми и семейството на Луи Брайл имат общ корен, а и жена ми е офталмолог. Поздравявам Френско-българската търговска камара за динамиката им. Сигурен съм, че инициативата ще бъде продълженаrdquo;, подчерта той.


Френско-българската търговска камара е създадена в края на 2004 г. и е член на Съюза на френските търговски и индустриални камари в чужбина. Тя e съставена от 140 члена, между които най-големите френски и франкофонски фирми в България, а също така и български фирми, които особено активно работят във Франция.


Училището за деца с нарушeно зрение в София е специално държавно училище от интернатен тип. В него живеят и се обучават слепи и слабовиждащи деца от София и цялата страна на възраст от 6 до 18 години.


Училището се гордее с постиженията на възпитаниците си в областта на изкуствата и на спорта и притежава множество купи от различни състезания, турнири и олимпиади.

Facebook logo
Бъдете с нас и във