Банкеръ Daily

Новини

ДАНС ЩЕ УПРАВЛЯВА ИМОТИ, КОИТО ДОСЕГА СА БИЛИ НА МВР

Държавната агенция „Национална сигурност” (ДАНС) безвъзмездно ще управлява имоти-публична и частна държавна собственост. Досега те са управлявани от Министерството на вътрешните работи, съобщиха от Министерски съвет.
ДАНС ще разполага с част от сградата на бул. „Черни връх”№45 в столицата, както и с имоти в Банкя, с. Говедарци, Узунджово, Орешак, Каменар и ведомствени служебни жилища в София.
Имотите се предоставят според преходните и заключителните разпоредби на Закона за Държавна агенция „Национална сигурност”. В тях се посочва, че дълготрайните материални активи на МВР и на Министерството на отбраната, ползвани от Национална служба „Сигурност” и дирекция „Защита на средствата за връзка” в МВР и от военното контраразузнаване в Служба „Сигурност - военна полиция и военно контраразузнаване” към министъра на отбраната се предоставят на ДАНС.
ДАНС безвъзмездно ще управлява част от имот-публична държавна собственост, който е на ул. „Славянска” №4. Агенцията ще ползва четвъртия, петия и таванския етаж от 5-етажната административна сграда. Площта е 207 кв. м. Досега те са използвани от Агенцията за финансово разузнаване.

Facebook logo
Бъдете с нас и във