Банкеръ Daily

Новини

АКЦИОНЕРИТЕ НА ФЕЪРПЛЕЙ ПРОПЪРТИС ЩЕ ПОЛУЧАТ 8 МЛН. ЛВ. КАТО ДИВИДЕНТ

На проведеното на 25 март 2008 г. редовно общо събрание, акционерите на ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ са взели решение за разпределяне на 8 млн. лв. от печалбата на дружеството като дивидент, съобщиха от БФБ-София.
Общото събрание е избрало и нов съвет на директорите в състав Маню Тодоров Моравенов, Ивайло Александров Панов и Светослав Петров Солтариев.
Акционерите са приели мотивиран доклад на съвета на директорите по реда на чл. 114-а и са овластили управителния орган на фонда да сключва дългосрочни договори за наем на търговско-обслужващите сгради от ваканционен комплекс Санта Марина в Созопол, хотел във ваканционно селище Св.Иван Рилски в Банско и почивна база в Черноморец.
На събранието са били одобрени и приети доклада на съвета на директорите за дейността му през 2007 г., годишния финансов отчет за изтеклата финансова година, одиторския доклад, както и този на директора за връзки с инвеститорите.
Годишните резултати за 2007г. отчитат, че ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ е инвестирало над 96 млн. лв., без ДДС, към 31 декември минарата година и за последната година е сключило договори за продажби на стойност 34.5 млн. лв., без ДДС. Приходите от продажби са били 43.30 млн. лв., без ДДС, а прогнозираните такива, които компанията планира да постигне през 2008 г. ще възлязат на 42.46 млн. лева. От тях 98% ще бъдат реализирани - от продажба на апартаменти, а 2% ще представляват наемите.
ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ очаква да постигне 10.4 млн. лв. печалба за разпределение за 2008 година. Дружеството обяви първите си прогнози за настоящата година, от които става ясно, че планира минимум 0.16 лв. дивидент на акция за тази година, или с 2 стотинки над този за миналата година. За сравнение, печалбата му за разпределение от 2007 г. достигна 8.8 млн. лв., при предварителна прогноза за 8.2 млн. лева.
Фондът планира да направи инвестиции на стойност 73.6 млн. лв. през 2008 г., като за придобиването на нови парцели се предвижда да бъдат изразходвани 42% от общите капиталовложения, или 30.650 млн. лв., а останалите 58% ще бъдат насочени към строителство.
От началото на 2008 г. ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ има сключи нови договори за продажба на 51 апартамента на обща стойност 8.306 млн. лв. и с обща РЗП от 3.390 кв. метра.

Facebook logo
Бъдете с нас и във