Банкеръ Daily

Коментари

Защо Пеевски наема американски адвокати да го спасяват от закона "Магнитски"?

Депутатът от ДПС Делян Пеевски не само е твърде обемен на външен вид, но съдейки от последните му действия, е възможно да има и раздвоение на личността. Защото хем твърди, че няма нищо общо с аферата "КТБ" и обвиненията на банкера Цветан Василев към него са измислици, хем в същото време наема скъпоплатени американски адвокати да го защитават по този случай. Или да са припомним поговорката "гузен негонен бяга".

Днес стана ясно, че Пеевски е наел консултантската компания Morgan Lewis Consulting, "за да отстоява позицията му по обвиненията, отправени срещу него и срещу главния прокурор Сотир Цацаров от банкера беглец Цветан Василев, обвинен в източването на милиарди от фалиралата КТБ“. Това съобщава притежаваният от майката на депутата Ирена Кръстева сайт "Монитор“.

Съветници по случая били президентът на дружеството Крис Кокс и съдружникът Нейтън Хохман, според когото фирмата е сред най-реномираните адвокатски кантори с офиси в 30 страни и 2000 юристи.

Преди два месеца Цветан Василев задвижи процедура за защита на банкера в изгнание по силата на Глобалния закон „Магнитски“. Целта им е САЩ да наложат санкции на Делян Пеевски и главния прокурор Сотир Цацаров като на лица, които са нарушили човешките права на Василев, за да прикрият корупция.

Депутатът не е коментирал досега разследването срещу него по закона "Магнитски", но очевидно е доста притеснен от развитието на ситуацията. Пък и прелюбопитно е именно той да наема адвокат за Цацаров.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във