Банкеръ Daily

Коментари

Всичко на "Дондуков" е наред, докато се говори само за Истанбулската конвеция

Смях в залата

Истанбулската конвенция ни докара до пълно предозиране или тотално изплискване, което си предпочетете индивидуално. Дотам се стигна, че "експертите" започнаха да предричат как "фундаменталният документ" може да ни откара на нови предсрочни избори. Седмици наред ни занимават с "много важните въпроси" - трябва ли да ратифицираме или трябва да се направи референдум по темата, а в последните дни и с другия ключов въпрос - скараха ли се управляващите патриоти и партньорите им от ГЕРБ заради конвенцията.

Тези слухове бяха солидно подплатени от председателя на парламентарната група на "Обединени патриоти" и лидер на "Атака" Волен Сидеров, който изригна срещу коалиционния си партньор в парламента и водач на депутатите от ГЕРБ - Цветан Цветанов. Сидеров упрекна Цветанов, че бил "основният двигател, който движи и налага приемането на скандалната Истанбулска конвенция."

Атакистът оправда премиера Борисов с аргумента, че поне той бил наясно с настроенията на хората

"Цветанов е човекът, който в парламента и извън него настоява и въздейства да се придвижи Истанбулската конвенция в България, а медиите са инструментът му. Трябва да е ясно на всички българи, че той тика и налага ратифицирането и приемането й в Народното събрание. Ако някой събори правителството, това ще бъде Цветан Цветанов, заради този подход и начин, по който се опитва да прокарва неща, които не се харесват и не се приемат от българския народ", заяви Сидеров.  И за да се допълни интригата той обвини Цветанов, че "се опитва да влияе и на коалиционния ми партньор Валери Симеонов, с когото се чуват по няколко пъти на ден". Сидеров добави съвсем ултимативно, че ако Симеонов подкрепи конвенцията, ще напусне председателския пост в "Обединени патриоти" и ще изтегли депутати на "Атака" от групата.

Вицепремиерът и председател на НФСБ не остана длъжен нито на Сидеров, нито на масовото предозиране. В типичния си стил Валери Симеонов обясни, че "до голяма степен Сидеров е прав", звънели му най-често Цветанов и Кончита Вурст (изпълнителят, който спечели Евровизия с образа си на "жена с брада", и е определян като трансджендър - б.a.)

За да успокои, Симеонов добави, че се влияе само от разумни аргументи и доводи. Както и че спазва споразумението между партиите в коалицията "Обединени патриоти".

Или иначе казано, всичко е наред на "Дондуков", докато се говори само за Истанбулската конвеция, a не за цените, доходите, корупцията и куп други наболели теми. Та и затова логично възниква въпросът: Какво са ни "сготвили" управниците, докато фокусът е прикован върху джендър понятията и гей браковете?

Facebook logo
Бъдете с нас и във