Банкеръ Weekly

Коментари

Уж срамна работа нямало

Някой някога си казал, че срамна работа няма. Да хване и да си изхвърли тази крилата фраза в кошчето за боклук, но преди това да види работата на нашия политически "елит" и на неговите медийни съветници.

Тази седмица съм извънредно омерзен от политиците. Не че са направили някой нов гаф, но кой знае защо всеки решил да си лъска имиджа с трагедията в Крумово, при която загинаха двама български летци, а още един бе тежко ранен. На гърба на хорската мъка едни решиха да се докарват като твърди опозиционери, други да имитират загриженост, а трети да лансират невъзможните си идеи за излизане от НАТО и ЕС. Това си е отвсякъде срамно!

Срамна е и липсата на каквато и да е компетентност. Например затворник да ти избяга през парадния вход на Централния софийски затвор. Да го убият, докато се укрива... в къщата си на най-добрия си приятел, а ти оправдаеш бездействието с това, че той се "дегизирал" с брада, шапка и качулка.

Срамно е и да си политически ренегат - до вчера пръв атакист, а от днес пръв депесар. Срамно е съден за блудство с деца ексдепутат изобщо да търси път обратно в политиката. Тъй както е срамно да пишеш оди за Георги Димитров, после да защитаваш "синята идея", а накрая да седнеш на депутатската банка със силните на деня. 

Срамно е и да не защитиш икономическия интерес на собствената си държава: "България направи грешка да откаже строителството на газопровод до нейната територия. Това бе в наша полза. Затова сега Европа ще купува от нас", коментира турският президент Ердоган пред телевизията "Канал 24". Не че това не си го знаехме, но самодоволното изказване на "Тайпи" е способно да те извади от обувките ти. Затова го цитирам - не защото ми е симпатичен, а тъй като от неговата уста звучи малко "по-така"... 

Погледнах и с голяма завист към приятелска Испания. Оттам дойде новината, че кралският зет Иняки Урдангарин влиза в затвора за излежаване на близо шестгодишна присъда, наложена му за няколко престъпления, сред които измами и неплащане на данъци. Ден по-късно испанският министър на културата Масим Уерта подаде оставка заради медийни публикации, че преди десет години, работейки като телевизионен журналист, е избегнал плащане на данъци.

Срамно е, че у нас корупцията по високите етажи на властта само я миришем!

И нека после някой ми каже, че срамна работа няма...

Facebook logo
Бъдете с нас и във