Банкеръ Weekly

Коментари

"...Стръвно за скок се подготвят в нощта..."

След избора на Румен Радев за президент става очевидно, че летците в списъка на БСП вече са свършили и е дошло времето на парашутистите. На такава мисъл навява декларацията на младежката организация на БСП в София-област, в която те посочиха водача на листата в района Иван Ченчев за парашутист.

Младежка им работа - толкова ли не могат да разберат, че не може бате Серго да се яви навсякъде за водач на листите. Това да не е "На всеки километър"?! Още повече отдавна мина времето, когато партията столетница громеше вразите с партизански отряди.

Днес времената са модерни, иновативни, мобилни, трябват бързи решения, светкавичен десант на мисълта, изненадващо разгръщане на силите и парализиране на противника без оглед на атмосферна и политическа циркулация. Нормално е в такава епоха рязко да се повиши стойността на парашутните сили. Неслучайно в химна им се пее следното:

Небето е пусто и тъмно,
моторите грозно реват,
но парашутистите стръвно,
за скок се подготвят в нощта.

Потъват в студената бездна
но винаги право в целта.

Между другото, сеща ли се някой как се казва командирът на 68-а бригада "Специални сили"? Не че е важно, но все пак да сме готови за изненада. Защото очевидно армията ни няма такова светло бъдеще, на каквото винаги се радва българската политика, и не се знае от коя маскировъчна трънка ще изскочи следващият гърмян заек.

На Реформаторския блок например не му трябват парашутисти. Може би алпинисти, защото спешно се нуждае от саниране, иначе ще се разпадне. В блока  ни портиер, ни антикорупционен чистач остана, след като мадам "Йес" си стегна багажа. И е заприличал на виетнамските общежития в "Красна поляна" - не се знае кой влиза, кой излиза, колко души са настанени, пълен хаос.

Всъщност ключът за блока се държеше от бате Бойко. Въобще той се очертава като най-печения ключар в държавата, на когото нито сейфове с компромати, нито тайни вратички към стаите на парламентарните групи могат да се опрат. Така че най-добре е той да се намеси. Все от някъде ще намери някой и друг милион за саниране.

Не сложи ли ред в блока, сал едната "Воля" му остава и е много трудно в тази ситуация да се прогнозират каквито и да е видими резултати после. Освен ако не затвори очи и не прегърне Радан-Къневата "Нова република". С тази на Дякона се размина, въпреки че държеше портрета му на стената в премиерския си кабинет. Обаче в името на народа и непостроените магистрали може да застане начело на НРБ (Нова република България). Патриотично е.

Въпросът е как ще реагират патриотите. Макар че положението там е деликатно. Не е тайна, че всъщност вода в патриотичната мелница наливат бежанците от Близкия изток и Африка. От една страна, подклаждане на страх от бежанска вълна, от друга - усвояване на пари за строеж на ограда по границата. Спре ли наплива на мигранти, спира и караджейката на патриотите. Ето защо Валери Симеонов направи реверанс към обещанието на Корнелия Нинова да пребори демографската криза и рече, че му допада тази идея. Остава само да се разберат кой ще свърши тежката работа и ще направи деца на българите. 

Ще трябва да побързат. Отзад напират ДПС и ДОСТ. А близостта им носи неизвестност, както сочи близката история на партията столетница. Уж само една целувка на "Орлов мост", а то после какво стана?

Абе, трудно им е на тези, които напират към върха на държавата. А за останалите направо не ми се говори...

Facebook logo
Бъдете с нас и във