Банкеръ Daily

Коментари

Паметникът "1300 години България" е знак от историята

Със задружните усилия на всички един знак от 1300-годишната история на България ще изчезне.

"Демонтираме не паметник, а останки от паметник." Така кметицата Фандъкова коментира случващото се пред НДК с монумента "1300 години България".

А защо допуснахте да се стигне дотук? Защо не видяхте по-рано, че паметникът се руши и не предложихте мерки за неговото ремонтирате, укрепване и полагане на грижи като добър стопанин. Всичко съградено от хората преди нас - къщи, паметници, се нуждаят от поддръжка. Ако сте допуснали, а и всички управлявали София до момента, паметникът да се руши, ще трябва да отговаряте за това - и кметовете, кметицата, и заместник-кметът по културните въпроси и всички около тях.

Питам - дали прокуратурата ще се самосезира за разрушения паметник и дали ще подведе под отговорност някого за проявена безстопанственост - доказателства за това има?

Така или иначе - грозен или хубав, това е един знак от 1300-годишната история на България, независимо дали се харесва на някого или не. И го заличават с лека ръка.

"Тази конструкция трябва да бъде демонтирана от гледна точка на безопасността", продължава да упорства Фандъкова. А защо не взехте мерки да не се стигне дотук, госпожо. Десетки къщи само в София - паметници на културата, се рушат в очакване на паднат, други вече бяха съборени от знайни и незнайни строители на капитализма.

И сигурно така ще е докато не си изберем българи, които да управляват България. А всички останали да вземат еднопосечн билет, за където си искат...

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във