Банкеръ Daily

Коментари

От баща на син?!

"От баща на син" е популярно мото в средите на футболните ултраси. Иначе казано, така феновете обявяват своя дълг да предадат любовта към отбора на следващото поколение.

У нас обаче, както почти всичко, и тази концепция е тотално сбъркана. Доказателство е кадърът от финала за Купата на България, на който се виждат децата на "София Запад" - най-голямата фракция на "Левски". Телата им, изписани като стена - "SW 1999" (инициалите на фракцията и годината на нейното създаване), "Levski Hooligan" и A.C.A.B. (в превод: Всички ченгета са копелета). 

Да, има нещо сбъркано в тази картина. И това са родителите. Но нека с тях се занимава "Закрила на детето". 

По-важното са децата. Най-лошото пак е свързано със следващите поколения -  синята агитка изкопа ново дъно и това е по-голяма загуба за синия клуб, дори от тази на футболното игрище. Защото няма как с бомбички, ранени полицаи и подобни кадри да върнеш бащите и синовете им на стадиона.

Връзката със следващото поколение в момента е тотално скъсана, а от липсата й страда не само "Левски", но и целият български футбол. Така че в следващите години ще продължаваме да гледаме неколцина "излъга ли се" да се появяват на празни, стари и грозни стадиони. И едва веднъж, може би дваж годишно да се получава празник на трибуните, който обаче по никакъв начин не кореспондира със слабата продукция на "зеления килим".

Бъдете сигурни - баща своя син на стадиона няма да отведе, докато бащите и децата от снимката, отправящи хитлеристки поздрави, са там, защото нормалният човек това го отблъсква. Иначе и 100 живота да има, пак за този отбор би ги дал, както моят баща.

Но кой да ги изгони тези, като те са там на всеки мач, като са твърдо убедени, че само те милеят за отбора, че само те го държат жив?! И затова се чувстват недосегаеми...

Ами няма кой! Държавата обещава, но никой вече не й вярва. И с право! На министъра на спорта Красен Кралев например публиката на мача "Левски" - "Славия" му харесала. Без уговорки! Затова останахме ние, нормалните  - тези, които искаме да заведем братята си, синовете си, дъщерите си.

Е, нека всеки сам си разсъждава по въпроса защо не го правим... А в това време любимият отбор - кучета го яли! 

Един разочарован "син"  

Facebook logo
Бъдете с нас и във