Банкеръ Weekly

Коментари

Ха сега де - КОЙ е алтернативата?!

Коментар

Из форумите има едни готини хора, които воюват отчаяно за чистотата на езика. Или поне за елементарна грамотност в изказа. Не се уморяват например да посочват, че няма различни алтернативи. Алтернативата във всяка ситуация е една - и точка по въпроса. 

Да, ама коя е алтернативата? Завчера политическият говорител на "Нова република" Трайчо Трайков обяви, че Корнелия Нинова не може да бъде алтернатива на Бойко Борисов. Нито пък БСП - на ГЕРБ. Каква алтернатива е столетницата на корупцията, щом като я е измислила и е нейна майка, пита Трайков. Това било като "да кажете, че Ирена Кръстева е алтернатива на Делян Пеевски".

Честно казано, тезата за Ирена Кръстева като изобретател и родител на корупцията е силно преувеличена. Както и тази за ролята на БСП в този древен занаят. За алтернативата обаче Трайков е прав - такава няма. Като ходел по агитация, хората казвали: "Едните не ги искаме да ги виждаме, другите не искаме да ги чувам." Шансът на третите и четвъртите е илюзорен, а петите разчитат на ДОСТ-лука с Ердоган.

Борисов например се биеше в гърдите за алтернатива на Станишев, пък се оказа, че като гледа в огледалото, вижда Пеевски. И ГЕРБ беше уж безалтернативна партия, пък хвърли на два пъти бялата кърпа и катастрофира с майката на нацията. Каква алтернатива може да е БСП, която подкара ли управленския влак, няма как да не катастрофира. Нещо взе да избледнява и алтернативният образ на президента Румен Радев. Вижте му само правния съвет и чакайте после румънски вариант на съдебната реформа. 

Въобще за каква алтернатива говорим, щом ГЕРБ-еристите са бивши комунисти, Нинова беше СДС-арка, Патриоти скачат в ДПС, а царистите са плъзнали навсякъде.  Какво му остава на народа, освен да приеме (без)алтернативно "Воля"-та на Веселин Марешки да му поднесе предизборно най-евтиното гориво в най-голямата бензиностанция в Европа? Бой по картелите, пък дали и колко ги е заболяло, те най-добре си знаят. То у нас, като гласуваш, после псуваш. Ако не  гласуваш - пак псуваш.

Facebook logo
Бъдете с нас и във