Банкеръ Daily

Коментари

Господар и слуга

Бойко Борисов и Живко Мартинов със симпатизант в Добрич. Снимка от официалния сайт на премиера.

От 11 години слугувам на ГЕРБ, като не съм искал нищо в личен план. Нормално е човек да се чувства обиден, когато е работил в полза на партията. Това са думи на Живко Мартинов, по-известен вече като "Суджука", от телевизионна изява през уикенда.

Не че сме очаквали нещо гениално от ексдепутата, който е обвинен за шест престъпления, но това изказване, признаваме си, ни втрещи. Както находчиво отбелязва наш читател във Фейсбук:  "Това е най-правилно употребеният глагол от основаването на ГЕРБ досега - СЛУГУВАМ! Бравос за чистосърдечното признание..."

Наистина, използването на израза "слугувам", неволно или не, като че ли най-точно отразява мисленето на кадрите от средно ниво при управляващите в последните няколко години. Нормално е в една партия да се членува и работи за идеи и в полза на народа и обществото. Но изглежда в България далеч по-удобно е да се наведеш и да "слугуваш", наградата тогава ще е по- сериозна. Не че е патент на ГЕРБ, но верноподаничеството пред "вожда" определено е най-силно там.

Явно Мартинов не е чел достатъчно книги, за да знае какво обикновено се случва с придворните лакеи, които "слугуват" на големците. Можеше поне да се е вслушал в хита на "Депеш мод" от 80-те години "Господар и слуга". Но едва ли може да очакваме това от активисти на партия, чиито лидер е фен на Ивана и Цеца Величкович.

А иначе безбройните слуги в политиката, а и не само там, които се облизват за поредния подхвърлен залък от господаря, да се позамислят рано или късно какво ги очаква....

 

 

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във