Банкеръ Daily

Финансов дневник

Здравка Русева е избрана за председател на УС на "Инвестбанк"

Здравка Русева, която в момента е член на Управителния съвет и изпълнителен директор на "Инвестбанк", бе избрана за председател на Управителния съвет, съобщиха от банката.

Здравка Русева е магистър по икономическа информатика от Икономически университет във Варна. Повече от 35 години работи в банковия сектор, като започва кариерата си като банков счетоводител, заема позиция главен експерт "ИТ", експерт в дирекция "Контрол на кредитния риск" и началник отдел "Анализ и управление на риска" в "Банка ДСК". От 2003 г. последователно ръководи няколко управления в МКБ "Юнионбанк" - "Управление на риска", "Финансова отчетност" и "Операции".

Към екипа на "Инвестбанк" се присъединява в края на 2013 г. като директор дирекция "Анализ и одобрение на кредити", впоследствие оглавява и дирекция "Управление на риска". На по-късен етап ръководи дирекция "Операции и нормативни регулации", а през 2014 г. е избрана за член на Управителния съвет. През 2016 г. става изпълнителен директор и член на Управителния съвет на "Инвестбанк".

Завършила е успешно редица курсове в областта на кредитирането, управлението на риска, европейските платежни инструменти, МСФО, мениджмънт и бизнес развитие, управление на промяната и лидерство. Има опит във внедряването на банков софтуер, разработва и прилага редица правила и методики, свързани с банковата дейност.

Facebook logo
Бъдете с нас и във