Банкеръ Daily

Финансов дневник

Всички парламентарни групи искат да падне банковата тайна за КТБ

Всички парламентарни групи са подкрепили идеята да падне банковата тайна за финансова институция, която е в несъстоятелност. Това съобщи пред журналисти след заседанието на Временната анкетна комисия, разследваща случая с КТБ нейният председател Десислава Атанасова.

"Тепърва обаче предстои конкректните текстове да бъдат изготвени по предложение на народните представители и да бъдат внесени в комисията, която ще формулира един общ текст за промяна в закона и ще го внесе в парламента, преди да изтече срокът на работа на нашата временна комисия", каза Атанасова.

"Драфт текстът, по който работим е, че по искане на председателя на Фонда за гарантиране на влоговете в банките, синдиците на банка в процедура по несъстоятелност оповестяват публично в 7-дневен срок сведения относно физически и юридически лица и размера на техните влогове и сметки, на които са били предоставени привилегировани лихвени условия в отклонение от обявените от банката условия, които тя е длъжна да прилага към своите вложители", обясни председателят на комисията за КТБ.

Facebook logo
Бъдете с нас и във