Банкеръ Daily

Финансов дневник

Volkswagen търси кредит от 20 млрд. евро

Днес германският автомобилен производител Volkswagen започва с няколко банки за получаването на мостов кредит в размер до 20 млрд. евро, съобщава Bloomberg. Според източникът на медията компанията ще използва средствата за създаване на финансова "въздушна възглавница за безопасност". С този финансов ход ще се демонстрира и че въпреки скандала компанията запазва кредитоспособността си и е способна да привлече средства в големи размери.

Важно е да се отбележи, че оценката на банка Barclays показва, че щетите на автомобилния производител до 2017 година може да достигнат 25 млрд. евро. В това число се включват както разходите за отзоваване и ремонта на автомобили, така и за съдебни разходи.

Според Bloomberg, днес Volkswagen ще представи на германските власти нов план за отстраняване на неизправностите по автомобилите. Предварителната информация показва, че заложените в него разходи са по-малки от първоначално разчетените. Ако планът бъде приет в Германия, след това той ще може да се приложи и за целия Европейски съюз.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във