Банкеръ Daily

Финансов дневник

Вложителите в КТБ излизат на пореден протест

Вложителите в Корпоративна търговска банка излизат на пореден протест тази вечер в 18:30 часа. Те ще излязат пред сградата на БНБ в София с искане за вземане на незабавно решение за оздравяване и отваряне на КТБ и дъщерната й банка "Виктория", както и за незабавното уволнение на управителя на Централната банка Иван Искров и подвеждането му под наказателна отговорност заради систематично провеждания вече 4 месец геноцид срещу клиентите и служителите на двете банки.

Хората нямат достъп до сметките си в КТБ и дъщерната й банка "Виктория" от юни. От централната банка обявиха, че надзорът ще продължи до ноември месец.

В края на септември официално писмо до България Европейската комисия заяви, че открива наказателна процедура срещу България за неправилното транспониране на директивата относно схемите за гарантиране на депозитите. Крайният срок за отговор на страната ни е 15 октомври. Тогава от финансовото министерство съобщиха, че българските власти ще изготвят единен, координиран и съгласуван отговор на всички въпроси, които са повдигнати в писмото на Европейската комисия и ще бъде намерен синхрон в действията между Министерство на финансите, Българска народна банка и Фонда за гарантиране на влоговете в банките.

Facebook logo
Бъдете с нас и във