Банкеръ Daily

Финансов дневник

УниКредит напуска социалните канали на Facebook

UniCredit обявява пълното си оттегляне от Facebook, Messenger и Instagram от 1 юни 2019 г. Това се казва в кратко съобщение на фейсбук страницата на УниКредит Булбанк. 

Банката уточнява, че промените настъпват заради постоянния ангажимент на институцията да инвестира в подобряването на своите дигитални канали и да поддържа висок стандарт на общуване. 

Решението е взето от централата в Милано. Италианско делово издание цитира думи на главния изпълнителен директор на UniCredit Жан-Пиер Мустие от миналото лято за скандала с "Кеймбридж Аналитика". 

"...Спряхме всички взаимодействия с Facebook, защото не вярваме, че Facebook се държи правилно и етично. Unicredit като група не използва Facebook по нареждане на главния изпълнителен директор и няма да я използва, докато Facebook не възприеме подходящо етично поведение “, казва тогава ръководителят на италианската банкова група. 

Не е ясно дали изявлението на Жан-Пиер Мустие и промяната в комуникационната стратегия на Unicredit са тясно свързани.

От УниКредит Булбанк разясняват също така, решението е в сила за всички страни, в които УниКредит обслужва своите 26 милиона клиенти. Групата инвестира в подобряването и разширяването на своите собствени дигитални канали. Но ще споделя новини в LinkedIn, Twitter и Youtube.

Facebook logo
Бъдете с нас и във