Банкеръ Weekly

Финансов дневник

ТЕМЕНУГА ГАЗДОВА ОГЛАВИ БАКБ

Общото събрание на акционерите на Българо-американска кредитна банка избра Теменуга Газдова за член на съвета на директорите и изпълнителен директор на финансовата институция. Заедно с новоизбрания прокурист Стоян Динчийски Газдова ще ръководи оперативно БАКБ.
Досега Теменуга Газдова беше изпълнителен директор в Корпоративна банка. В съвета на директорите тя заменя Димитър Вучев, главен изпълнителен директор на пенсионното дружество Родина, в което мажоритарният собственик на БАКБ - Българският американски инвестиционен фонд, държи 48.25 процента. Вучев запазва само мястото си в съвета на директорите, а пък с него се разделя Маршал Милър. Промените в мениджмънта на банката станаха наложителни с нейното разрастване и поради желанието на БАИФ да развие банката като самостоятелна институция в групата компании на инвестиционния фонд, заяви главният изпълнителен директор на БАКБ Франк Бауер.
Общото събрание на акционерите на БАКБ, което се проведе на 3 юли, прие и някои промени в устава на банката. Те са съобразени с най-новите изменения в Търговския закон.

Четете още

Банкеръ Daily

Над 24 млрд. долара са изнесени нелегално от България за 10 години

Най-много пари са се изнасяли незаконно зад граница в периода преди Световната финансова криза. Още »
Банкеръ Weekly

Закон връща у нас дълговото робство

Дава се възможност на синдиците на всяка банка в несъстоятелност сега или в бъдеще автоматично да предявяват претенции към трети, четвърти, пети и неясно още колко по... Още »
Параграф22 Daily

Съобщение на Главна прокуратура

Това е една малка, мръсна истина, която съществува към днешния момент в прокуратурата“. Още »
Facebook logo
Бъдете с нас и във