Банкеръ Daily

Финансов дневник

Татяна Дончева: Казусът "КТБ" ще се точи още 10 години

КТБ можеше да продължи да функционира - трябваше да се дадат едни половин милиард лева. Нямаше да има цесии и разни такива неща. Едни безмозъчни кретени обезцениха активите на банката и я фалираха. Това заяви Татяна Дончева в предаването Дикoff по Нова телевизия.

По нейни думи Корпоративна банка ще се точи над 10 години. "Тук има много големи интереси, които ще излязат извън България. Затова правителството действа с такива куци закони", коментира Дончева.

Според нея парламентарната комисия за КТБ не е нужна, а депутатите не искат да направят нищо, което ще доведе до излизане на истината.

Какъв проблем има Народното събрание да се изяснява за КТБ. Всичко, което е събрано в КТБ, е събрано. Каквото искат да е публично - ще го имат, посочи тя.

Според Дончева конферентната връзка с банкера Цветан Василев не гарантира, че той ще отговаря на въпросите.

"Нито Василев иска да бъде разпитан, нито заинтересованите го искат. Те си правят някакъв театър. От разклащането на банката, от действията на прокуратурата до идването на ГЕРБ на власт те нямаха категорична позиция. Само ние, от Движение 21, се ангажирахме по време на изборите с позиция за банката. А тези, които бяха дотогава на власт и които щяха да дойдат, не казаха нищо. Ние бяхме абсолютно свободни да дадем идея за решението, защото не сме играли с КТБ", заяви тя.

 

 


 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във