Банкеръ Daily

Финансов дневник

Съпругата на Цветан Василев: Политическата мафия няма да ни принуди да мълчим

Съпругата на бившия основен акционер в КТБ Цветан Василев - Антоанета разпространи изявление по повод обвинения, които са й били повдигнати вчера от българската прокуратура. Тя твърди, че обвиненията срещу нея са изфабрикувани "от същия политико-олигархичен център, който се опитва да унищожи моето семейство от три години насам".

"Политическата мафия много добре знае, че не може да ни принуди да мълчим, за да се откупим", казва още тя.

Ето пълният текст на изявлението на Антоанета Василева:

Обвинението, което българската прокуратура повдигна вчера срещу мен, е изфабрикувано от същия политико-олигархичен център, който се опитва да унищожи моето семейство от три години насам. Причината, естествено, не съм аз, а моят съпруг Цветан Василев, който открито критикува властта и публично показва доказателства за корупция, изнудване и мафиотски обвързаности на най-високите нива на управление в държавата.

„Престъплението“, което ми се вменява, е покупка на фамилен имот, деклариран пред съответните държавни институции. Той е придобит след завършена пълна десетгодишна данъчна проверка на доходите на нашето семейство oт НАП и надлежно платени данъци.

Това обвинение цели да пренасочи общественото внимание и да продължи публичния линч, икономическите репресии и психическия тормоз, на който сме подложени от три години. В същото време, то е израз на отчаяние и страх. Политическата мафия много добре знае, че не може да ни принуди да мълчим, за да се откупим. Затова ще направят всичко възможно да ни спрат. Използването и малтретирането на държавните институции за лично обогатяване и преследване на политически и икономически противници е шокиращо и срамно. За онези от нас, които вярват в истината и правосъдието, това е и кошмар.

Но ние няма да се откажем от каузата си, защото България трябва да има различно бъдеще. Правовият ред трябва да бъде възстановен, а човешките права зачитани

Facebook logo
Бъдете с нас и във