Банкеръ Daily

Финансов дневник

Станишев: Орешарски се опита да спаси КТБ

Кабинетът "Орешарски" се опита да спаси КТБ, заяви евродепутатът и лидер на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев, който беше разпитан от Военния съд като свидетел по делото срещу бившия директор на Националната разузнавателна служба (НРС) ген. Кирчо Киров.

"Когато научих, че има изтегляне масово на средства от КТБ през юни 2014-а, поисках среща с министър-председателя и го помолих да разговаря с ръководителя на БНБ, защото вече съм преживявал подобна ситуация през 2008 година с друга банка. Споделих с председателя на Народното събрание поискахме среща с управителя на БНБ, заедно с г-н Миков. На тази среща към 11.30 дойде подуправителят Димитър Костов и ни съобщи, че са получили вече от банката искане за спиране на тяхната дейност, което ни постави в доста кризисна ситуация. От там нататък вече знаете развитието", посочва Станишев.

Той обаче не отговори дали се е срещал лично с банкера Цветан Василев, но разказа, че е коментирал ситуацията в КТБ с тогавашния премиер Пламен Орешарски. 

Междувременно днес Върховният административен съд не уважи искането на "Бромак" за отводи на съдиите по делото за отнемане на лиценза на КТБ.

Facebook logo
Бъдете с нас и във