Банкеръ Daily

Финансов дневник

Синдиците на КТБ запечатали помещения в ТВ7

Извършено е запечатване на помещения на столичния бул. "Цар Борис III" № 159, където е адресът на ТВ7. Това става ясно от седмичния отчет на синдиците на КТБ Лазар Илиев и Росен Ангелчев.

Името на медията обаче, не е споменато в отчета. Тя присъства единствено с адреса си. Тъй като голяма част от информацията в отчета на синдиците е банкова тайна, имената на фирмите и гражданите, с които КТБ има някакви отношения, са заличени. 

Миналата седмица частният съдебен изпълнител Неделчо Митов заедно с юрист от Корпоративна търговска банка, влязоха и започнаха да изземват имуществото на телевизията. След острата реакция синдиците дадоха седмица отсрочка на медията да погаси задълженията си, които по данни на председателя на Фонда за гарантиране на влоговете Радослав Миленков са под 10 млн. евро. 

В отчета на синдиците е записано още, че е издадена заповед за отваряне на архива на помещението на същия адрес, с оглед изваждане на договор за депозит, но имената на собствениците му са заличени. Описана е и среща с частен съдебен изпълнител, за да се предприемат действия по описване на заложено оборудване. Предприети са и множество действия по Закона за особените залози, но от отчета не стават ясни имената на длъжниците. Видно е, че са направени постъпки за предсрочна изискуемост на кредитите на 129 кредитополучатели. 

Синдиците са изпратили отговор до ДАНС за наличие на 3 банкови сметки на физически и юридически лица.

Facebook logo
Бъдете с нас и във