Банкеръ Daily

Финансов дневник

Синдиците на КТБ отлагат обявяването на списъка с вземанията

Синдиците на КТБ ще се възползват от предвидения в закона по-дълъг период за обработка и произнасяне по предявените вземания към банката. Това съобщиха те по повод обнародваните днес в Държавен вестник изменения в Закона за банковата несъстоятелност, с които се удължава срокът за изготвяне на списъка на приетите вземания в производството по несъстоятелност на банка - от 14 дни на 30 дни.

Синдиците ще се възползват от по-дългия срок, за да направят по-качествен и прецизен списък, предвид огромния обем получени молби, които трябва да бъдат анализирани.

Удължаването на времето за анализиране на постъпилата информация ще даде възможност на синдиците на КТБ да разгледат по-обстойно всяко едно от предявените вземания и да прецизират становището си по признаването му или не. По-детайлния преглед на исканията неминуемо ще създаде предпоставки и за по-малък брой кредитори, които биха подали възражения срещу решенията на синдиците на КТБ  за приетите и отхвърлени вземания към банката.

Във връзка с това синдиците информират, че списъкът на приетите вземания към банката ще бъде обявен в рамките на 30-дневния срок, регламентиран в чл. 64, ал. 2 от Закона за банковата несъстоятелност.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във