Банкеръ Daily

Финансов дневник

Синдиците на КТБ изготвиха списъка с кредиторите

Списъкът с кредиторите на Корпоративна търговска банка (КТБ) ще е готов днес, но от Търговския регистър имат необходимост от техническо време за обработка. Това означава, че имената ще станат ясни след няколко дни.

В списъка са хора и фирми, които чакат пари от банката. Най-големият кредитор е Фондът за гарантиране на влоговете, който започна да изплаща гарантираните средства през декември, като се наложи да бъде попълнен с допълнителен заем. Към края на миналата седмица са изплатени 3 647 200 000 лева.

След като бъде оповестен списъкът, ще започне да тече 14-дневен срок на обжалване на решението на синдиците. При подадена жалба те ще имат 7-дневен срок за отговор. Ако кредиторът не е удовлетворен и от него, може да го обжалва пред съда.

В списъка ще има имената на всички с признати вземания от КТБ. Това може да са или собственици на средства над гарантираните 196 000 лева, или хора, чиито заплати за били запорирани в банката.

От седмичния отчет на синдиците Лазар Илиев и Росен Ангелчев става ясно, че фирмата за разследване на банкови фалити е започнала анализ на 26 нови кредита. Илиев и Ангелчев са изпратили и отговор на молба, свързана с обявения таен търг за имущество, заложено в полза на КТБ.

Facebook logo
Бъдете с нас и във