Банкеръ Daily

Финансов дневник

Шефът на гръцката Piraeus Bank подаде оставка

Втората по големина гръцка банка Piraeus Bank назначи Ставрос Лекакос за временен главен изпълнителен директор след оставката на досегашния шеф на банката Антимос Томопулос. Това става ясно от официално съобщение на сайта на гръцката банка. Решението е взето на заседание на борда на директорите, провело се вчера.

Лекакос ще остане на поста, докато банката намери нов главен изпълнителен директор от Гърция или от чужбина. Хариклея Апалагаки пък ще заеме длъжността временен изпълнителен директор.

Гръцкото издание "Катимерини" пише, че Piraeus дори е наела специализираната в намирането на висши ръководни кадри фирма "Egon Zehnder", която да помогне на банката да намери подходящи кандидати за главен изпълнителен директор.

Слуховете за оставката на Томопулос тръгнаха още в петък, но досега информацията така и не беше потвърдена официално. Гръцко издание написа, че за оттеглянето му настояли от гръцкия Фонд за финансова стабилност, който държи 26% в банката,. В свое официално прессъобщение обаче Гръцкият фонд за финансова стабилност отрече да е искал оставката на Томопулос.

 

 


 

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във