Банкеръ Weekly

Финансов дневник

Севдалина Василева е новият изпълнителен директор на ПИБ

Началникът на дирекция "Стратегическо планиране и развитие" в Първа инвестиционна банка Севдалина Василева е новият член на управителния съвет на банката и неин изпълнителен директор, който ще отговаря за услугите за граждани. Вестник "БАНКЕРЪ" научи, че вече е изпратена молба до БНБ да даде одобрение за избирането на Василева на тази длъжност. Разбира се, окончателното й назначение ще стане факт, когато бъдат издадени всички изисквани по закон разрешения и ако кандидатурата й бъде одобрена от надзорния съвет на кредитната институция.

Севдалина Василева има богат опит в сферата на банковите услуги за граждани. Две години и половина е работила като началник на дирекция в Пощенска банка, след това става член на изпълнителния съвет на клона на гръцката "Алфа банк" у нас, където отговаря за услугите за населението в продължение на близо шест години. Влиза в екипа на Първа инвестиционна банка през май 2017-а. 

Ако Василева получи назначение като член на УС и изпълнителен директор на ПИБ, тя ще заеме длъжността, овакантена от Васил Христов, който се раздели с банката само преди няколко дни. Христов напусна ПИБ след шестнадесет години работа в нея. Кариерата му в банката започва през 2001-ва като началник-отдел "Ипотечни кредити". През 2010-а той бе избран за изпълнителен директор на кредитната институция. На този пост той бе и по времето, когато банковият сектор преживя може би най-голямото предизвикателство за последните двадесет години, но кредитната институция премина успешно през кризата от 2014-а и през прегледа на качеството на активите, приключил през август 2016-а.

По неофициална информация Христов е напуснал ПИБ, за да започне собствен бизнес.

Facebook logo
Бъдете с нас и във