Банкеръ Daily

Финансов дневник

Руската банка "Пересвет" не успя да пласира дори една облигация от емисията за 2 млрд. рубли

Руската търговска банка "Пересвет" не успя да пласира дори една облигация от дълговата си емисия в размер на 2 млрд. рубли, съобщават от трезора. Опитът за пласмент на ценната хартия по номинална стойност е бил осъществен в периода 14-19 октомври тази година, но потенциалните инвеститори не са закупили дори и една облигация.

По-рано този месец кредитната институция обяви, че от 18 октомври 2016 г. въвежда лимит до 100 хиляди рубли (около 1600 долара) за еднократно теглене на пари. Причина за тази рестрикция бе паниката, възникнала заради появилите се публични информации за сериозни ликвидни проблеми в трезора. По-късно влогонабиращата институция отрече да има някакви проблеми с ликвидността и обеща в най-близко време да премахне всички лимити за теглене на налични пари, сочи ТАСС.

ТБ АКБ "Пересвет" е била лицензирана на 13 октомври 1992 г. и исторически е свързана с Московската патриаршия. Около 36% от акциите на трезора принадлежат на религиозната организация "Финансово-стопанско управление на Руската Православна Църква (Московски Патриархат)", 13% - на ООД "Съдействие", а 24% - на АД "Експоцентр".

По размера на своите активи банката заема 69 място в руската банкова система.

Facebook logo
Бъдете с нас и във