Банкеръ Daily

Финансов дневник

Румен Петков: Сега е модерно да казваш, че си се срещал с Цветан Василев против волята си

"Днес е много модерно да се разграничиш от банкера Цветан Василев, да го цапардосаш и да кажеш, че си се виждал с него против волята си." Това коментира пред Нова телевизия зам.-председателят на АБВ Румен Петков по повод пуснатите в публичното пространство списъци с посетителите на банкера, докато е мажоритарен собственик на КТБ. В тя фигурират имената на бизнесмени, журналисти, синдикати, бивши и настоящи министри и политици като например Йордан Цонев от ДПС, Красимир Каракачанов от ВМРО, сегашния икономически министър Божидар Лукарски и шефа на КФН Стоян Мавродиев. 

Той обясни, че не е чел списъците, но призна, че никога не е криел познанството си с Василев. "Нямам никакво основание да се притеснявам", подчерта той и допълни, че в противен случай е щял да използва тайния вход, а не да влиза през главния и всичко с ясното съзнание, че те се записват в тефтер.

"По-интересно е кои хора ги няма в списъка с гости на Цветан Василев", коментира още Румен Петков. 

Зам.-председателят на АБВ призна, че банкерът е давал пари за федерацията по мотоциклетизъм, но това се е случвало по банков път и всичко е било регламентирано. "Не е почтено да се внушава, че федерацията е излизала с пликове от където и да било", подчерта той.

С Василев са коментирали и политическия проект, с който банкерът е бил ангажиран, а именно "България без цензура" на Николай Бареков. Тогава Петков му е казвал, че това не е начин да се гради модерна политика в България.

"Сега, когато е модерно да заклеймяваш Василев, аз не бих се включил в този хор", каза още зам.-председателят на АБВ.

 


 

Facebook logo
Бъдете с нас и във