Банкеръ Weekly

Финансов дневник

Райфайзенбанк променя клиентското преживяване

"Райфайзенбанк България" въвежда нова концепция за дизайн, обзавеждане и обслужване в своите офиси, проектирани изцяло на база нуждите и очакванията на клиентите си, съобщиха от финансовата институция. Пилотният офис е в столичния квартал "Надежда" и вече обслужва клиенти. Предстои поетапно внедряване на новата концепция в част от останалите офиси на банката в цялата страна.

Новата концепция на Райфайзенбанк е разработена по design thinking методология, която включва задълбочено проучване на клиентските и служителски очаквания и преживявания, както и специално архитектурно проектиране, подчинено на иновативната методология. Целта е постигането на оптимален синхрон между хората, пространствата  и услугите. 

"С въвеждането на новия модел за дизайн, обзавеждане и обслужване в клоновете ни  осигуряваме на нашите клиенти възможност да банкират с лекота не само в дигиталното пространство, но и в нашите офиси, което все още е предпочитаният начин за контакт на потребителите с банките у нас. Ние сме водеща банка по отношение на клиентското преживяване, което е наш стратегически приоритет. Новата концепция е още една стъпка в тази посока", обясни изпълнителният директор "Банкиране на дребно" Ани Ангелова.

Новата концепция отговаря на очакванията на клиентите за лекота в обслужването и за  усещането за специално отношение през  цялото време   от влизането в офиса до получаването на необходимата услуга. Сред нововъведенията в интериора е интерактивна стена, която заменя досегашните аналогови източници на информация. С помощта на тъч скрийн в реално време клиентите ще получават актуална информация за продукти и услуги на банката, следвайки тенденцията за дигитализация и за  ползването на  по-малко хартия.

Система за разпределение на клиентите по тип услуги, както и елементи от интериора, обособяване на специални зони за служители и клиенти  и функционален дизайн на бюрата ще допринасят за по-бързото обслужване. В новите офиси клиентите ще получат и допълнителни удобства, съобразени със всекидневните нужди, като зарядни за електронни устройства, 24/7 зона за обслужване и други.

Facebook logo
Бъдете с нас и във