Банкеръ Daily

Финансов дневник

Райфайзен Банк Интернешънъл е най-добра банка в ЦИЕ

Групата Райфайзен Банк Интернешънъл бе отличена с 23 награди в конкурса на ЕМЕА Финанс (ЕМЕА Finance) - “Европейски банкови награди“. Финансовото издание определи РБИ за „Най-добра банка в Централна и Източна Европа, и страните от ОНД“, а словашкото дъщерно дружество на Райфайзен – Татра банка получи призовете за „Най-иновативна банка в ЦИЕ и ОНД“ и „Най-добър нов продукт в ЦИЕ и ОНД“ – за апликацията й за мобилно банкиране.

В допълнение на тези отличия РБИ и дъщерните й дружества взеха призовете за „Най-добра банка“ в Австрия, Босна и Херцеговина, Унгария, Косово, Сърбия, Словакия и Украйна; „Най-добра чуждестранна банка“ в Албания, Беларус, Румъния и Русия; „Най-добра инвестиционна банка“ в Австрия, Румъния, Русия и Сърбия, както и „Най-добра банка Частно банкиране“ – в България, Чехия и Полша, и „Най-добро управляващо дружество“ в България и Словакия.

„Според ЕМЕА Финанс РБИ е Най-добра банка в ЦИЕ и ОНД. Банката продължава с доброто си развитие, като за първото полугодие на 2017 г. генерира консолидирана печалба от 587 милиона евро и завърши сливането си с компанията-майка РЦБ. Бързите и ефективни действия на банката с цел възстановяване на рентабилността, реструктурирането в Украйна и решителните ходове за съсредоточаване върху определени основни пазари както и излизане от други, й дадоха възможност да изпълни с  поне година по-рано стратегическия си план. РБИ има намеренията да продължи с доброто си представяне, също и намалявайки необслужваните кредити, като перспективите пред банката са много добри“, каза Кристофър Мур, издател и главен изпълнителен директор, ЕМЕА Финанс.

„Отличният резултат в конкурса на ЕМЕА Финанс (ЕМЕА Finance) - “Европейски банкови награди“ потвърждава, че РБИ е на прав път. Групата не само се представя добре, но и задава дневния ред в областта на иновациите и дигиталното банкиране“, коментира главният изпълнителен директор на РБИ Йохан Щробл.

Facebook logo
Бъдете с нас и във