Банкеръ Daily

Финансов дневник

Путин: "Почта банк" има много добри перспективи за развитие

"Почта банк" има много добри перспективи за развитие, заяви руският президент Владимир Путин на среща с главният изпълнителен директор на  "Почты России" Николай Подгузов, съобщи РИА новости 

Държавният глава отбеляза също, че "Почта банк" има не само най-важното икономическо, но също така и социално значение. "Знам, че напоследък се развива доста успешно", каза Путин.

Руският президент подчерта важността на работата на "Почта банк" за разрастване на мрежа от банкови клонове. "Това е много важно, като се има предвид, че по някаква причина някои други големи финансови институции намаляват своята мрежа", добави той.

"Почта банк" ще увеличи заплатите на служителите си с 20% като повишаването ще започне на 1 май в 17 региона, съобщи главният изпълнителен директор на компанията Николай Подгузов по време на срещата си с руския президент Владимир Путин, предаде РИА Новости.

Подгузов заяви, че "Почта банк" наистина е много успешен проект: "Търсенето на финансови услуги, особено в селските райони, е много високо. Сега наистина бързо развиваме мрежа от банкови клонове и виждаме колко добре населението реагира на финансовите услуги на "Почты России", добави той.

Главният изпълнителен директор на компанията увери Путин, че цялата инфраструктура на "Почты России" от 42 хиляди пощенски станции ще се използва за предоставяне на финансови услуги и други социално значими услуги, които могат да бъдат търсени от гражданите.

"Почта банк" е универсална банка за търговия на дребно, създадена от Групата ВТБ и "Почтой России" през 2016 година. Банката развива регионална мрежа, базирана на офисите на Пощенската служба на Русия, работеща без касови мрежи. По отношение на активите, според рейтинга на РИА Новости, от 1 януари банката заема 27-то място в банковата система на Руската федерация.

Facebook logo
Бъдете с нас и във