Банкеръ Daily

Адвокатът на Цветан Василев:

Прокуратурата да каже на кой политик какви торби с пари от КТБ са давани

Адвокатът на Цветан Василев - Константин Симеонов призова прокуратурата да каже на кой политик какви торбички и сакове с пари от КТБ са давани. Запитан за отношенията на Василев с Делян Пеевски и защо банкерът не свидетелства срещу него, той обясни, че не е нужно някой да свидетелства, след като има огромен брой документи, през които могат да бъдат проследени парите на КТБ.

"Не е необходимо да се свидетелствува, достатъчно е да се проследят документи, което прокуратурата не прави, за да се види каква част от активите на КТБ са отишли в ръцете на Пеевски и на негови близки. Но е факт, че след 20 юли 2014 кражбата в банката е жестока, разпарчатосването на баницата е „пладнешки грабеж“. Става дума за активи на фирми, които по независими оценки са 3.5 млрд.лева. Нека да видят "Рубин“ - той е под контрола на Сталийски, казват че с "Виваком“ има една брилянтна сделка със Спас Русев, в която аз обаче се съмнявам", каза адвокатът пред Нова телевизия.

"Вярно е, че имаше концентрация на много пари, взе се решение те да се разконцентрират в други банки. Но ако не беше допуснат фалита и беше помогнато на банката, тя можеше да възстанови своето финансово състояние", категоричен бе Константин Симеонов.

Адвокатът не съветва клиента си да се връща у нас. "Не съветвам Цветан Василев да се връща в България, защото не очакваме справедлив процес. Ако той се прибере, най-вероятно ще отиде в ареста. А там може да има физически проблеми”, каза защитникът.

Той добави, че все още не е чел обвинителния акт, тъй като не го е получил. "Това, което беше публикувано на сайта на прокуратурата, не е обвинителен акт, а преразказ по картинка”, посочи Симеонов.

 

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във