Банкеръ Daily

Финансов дневник

Предлага се най-добрият бюджет от всички досега, смята Главчев

Предлага се най-добрият бюджет от всичките досега. Предвиждат се 4,5 милиарда повече приходи. Това значи, че за 2 години имаме увеличение на брутния продукт с 10 милиарда. Имаме предложение за увеличение на заплатите в бюджетния сектор с 10% и с 20% на учителите. В социалния сектор имаме предвидени 150 милиона за майките на деца с увреждания. На Националния съвет за тристранно сътрудничество нямаше недоволни от бюджета, който се предлага. Това заяви  депутатът от ГЕРБ Димитър Главчев пред Нова телевизия.

"Сега управляващите са насочили усилията си към повишаване на доходите.Правят се усилия за повишаване на доходите и те вече имат реален измерител, недостатъчен, но никой преди това не е правил нещо подобно”, коментира Главчев.

Относно протестите, Главчев заяви, че всеки има право да протестира.

„Хората не искат избори, върху нас е отговорността да подобряваме качеството на живот”, коментира още Главчев.

Относно исканата оставка на вицепремиера Валери Симеонов, Главчев коментира, че това е личен акт, но има и политическо решение.

„Имаше решение на коалиционен съвет. Не смятам, че конструкцията ще се срути, тя е доста стабилна, има коалиционно споразумение”, коментира депутатът.

„Доверието към правителството не пада, социологическите проучвания сочат, че правителството се ползва с доверие. Повечето хора не искат предсрочни избори”, заяви Главчев.  

Facebook logo
Бъдете с нас и във