Банкеръ Daily

Финансов дневник

Правителството настоява Ралица Агайн да напусне КФН

Правителството ще настоява Ралица Агайн да поеме отговорност и да освободи поста зам.-председател на КФН заради казуса „Олимпик“. Това заяви на брифинг в Министерски съвет финансовият министър Владислав Горанов след среща при премиера във връзка със застрахователната компания „Олимпик“.

Коментирахме действията и бездействията на кипърския застраховател „Олимпик“, уточни Горанов. Той поясни още, че днес по дипломатически път в 14 ч. е поканен кипърският посланик в МВнР – ще поискаме отговор на няколко въпроса.

Ралица Агайн е заместник-председател, ръководеща управление "Застрахователен надзор". Горанов уточни, че парламентът можел да действа "много лимитирано" и ако не спазва правилата и уволни Агайн, ще последва иск пред Европейския съд и вероятно той ще бъде успешен. "Ако г-жа Агайн иска да запази доброто си име на специалист, нека признае пропуските си и да се оттегли", призова финансовият министър.

Стана ясно, че държавата ще помогне на потърпевшите от фалита на дружеството като се ангажира да наеме адвокатска компания, която да представлява техния интерес.

Потърпевши от фалита на кипърския застраховател у нас са около 200 хиляди клиенти сключили задължителната „Гражданска отговорност” именно с тази компания. 

Те трябва да сключат нови полици извънредно, като КАТ даде отсрочка от няколко дни, в които няма да ги глобява на пътя. Тепърва ще се решава докога ще продължи гратисния период.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във