Банкеръ Daily

Финансов дневник

Появи се списък с политици и издатели, посещавали Цветан Василев

В писмо, разпространено от името на Цветан Василев, бе публикувана книгата с посетители на сградата, в която се намираше офисът му, за да се покаже КОЙ е искал и идвал на срещи с него. В него се обяснява, че банкерът не използва, както обикновенно, своя личен сайт, тъй като постоянно е хакван.

Банкерът категорично отрече да е автор на писмото, но според информация на "БАНКЕРЪ" списъците са автентични и от тях най-вероятно се е възползвал бивш служител на банката, който е пратил писмото от името на Василев.

"Не мога да твърдя със сигурност дали списъците с посетители в Корпоративна търговска банка са автентични или не. Но веднага, след като разбрах за тях, се обадих на Цветан Василев и го попитах дали той ги е изпращал. Отговорът му бе: категорично не. Не знаем кой е изпратил тези списъци, нито защо. Много е възможно да са автентични - ако например представляват копие от книгата за посетители, която най-вероятно се е водела на входа на банката", каза за "Банкеръ" адвокат Константин Симеонов.

Битуват две версии за това защо точно днес някой е изпратил до медиите списъците с имена на хора, за които се твърди, че са били сред посетителите на Цветан Василев: едната от тях е някой много се е вбесил от вчерашните изказвания на Йордан Цонев от ДПС в един от сутрешните блокове и да е решил да прати копия от книгата, водена на портала на банката, за да покаже все пак кой е влизал там и кой - не. Другата версия пък се гради върху хипотезата, че списъкът е менте: така Цветан Василев окончателно би бил дискредитиран, а всяка негова дума занапред - приемана с пълно недоверие.

Измежду посетителите има политици, бизнесмени и журналисти.

Сред имената са тези на Йордан Цонев от ДПС, Явор Куюмджиев от БСП, Румен Петков от АБВ, бившия лидер на ДСБ Иван Костов, лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, бизнесменът Митко Събев - един от акционерите в Инвестбанк и бивш съпруг на банкерката Петя Славова, министърът на отбраната в служебния кабинет на Ренета Инджова – Бойко Ноев, бизнесмените Веселин Марешки и Красимир Гергов, изпълнителният директор на bTV Media Group Вики Политова, журналистката Нора Стоичкова, Емил Кошлуков, Димитър Абаджиев - бивш съпредседател на СДС и дясна ръка на Яне Янев в РЗС, бизнесменът Богомил Манчев, председателят на КФН Стоян Мавродиев, Милен Велчев- бивш финансов министър.

В списъка с посетители е и издателят на "Труд" Петьо Блъсков, който сега е измежду най-големите критици на Василев.

 

Публикуваме писмото, придружаващо списъка, без редакторска намеса.

Уважаеми дами и господа,

Обръщам се към вас като представители на информационни медии, за да осветля важен акцент от случващото се в продължение на почти една година с КТБ АД.

Вероломното покушение, което беше извършено срещу банката от политико-икономически кръгове, следствие, прокуратура и съд, както и БНБ, НАП и всевъзможни други държавни институции, доведе до неминуемия й крах. Крах, който коства много на депозантите в банката, както и на държавата, поради злия умисъл или безхаберие на лицата, които я управляват.

Върху гърба на една от малкото национално отговорни български банки се упражняваха знайни и незнайни герои, които в изобретяването на издевателства спрямо нея надминаха и средновековната Инквизиция.

И всичко това ставаше пред очите на обществото, което беше умело заблуждавано за истината около банката от сътворителите на нейното убийство, диригентите му и техните изпълнители. Следвайки заповедите издавани от бункера “Берлин”, те и досега крият от българските граждани какво всъщност причиниха на банката.

Но не затова е целта на настоящето ми писмо. С него искам да обърна внимание на един друг аспект – този за морала и ценностите на днешния политически, икономически и всевъзможен “елит” в България.
По време на реализирането на зловещия сценарий срещу КТБ АД много политици, финансисти и икономически експерти неведнъж повтаряха, че случващото се с банката не е реално и че е дирижирано от два политико-икономически кръга, както и от техните лакеи в следствие и прокуратура. Постепенно обаче, тази обективно изразявана защита се превърна в спорадични вопли, след това в тихи стонове и, към днешна дата, изцяло заглъхна.

Както съм имал възможност в предишни мои интервюта да заявя – не политиците са ме създали. От мен те, особено нагло и арогантно, се възползваха. Паразитираха върху мен и за да опазвам КТБ АД съм се принуждавал да им правя услуги дълги години. Когато отказах да продължа – те просто убиха банката. Активни участници и мълчаливи съучастници бяха всички.
И всички ме предадоха.

Политици и не толкова /социалисти, патриоти, демократи, либерали, реформатори/, бивши и настоящи министри, бизнесмени и не толкова, одитори, братя “хотелиери”/сега участващи в плячкосването на БТК/, тв шефове, журналисти, субекти, ръководили дълги години сектор “Сигурност”, синдикалисти, мастити фармацевти, издатели, енергийни шефове и експерти.
Всички.

За тях Цветан Василев се превърна или в демонът ограбил хората или просто спря да съществува.

Тези другари много бързо забравиха времето, когато, както вече съм казал, се редяха на опашки и чакаха със седмици пред кабинета ми, за да ме видят.
С каква цел – сами ще си отговорите. Каква работа би могъл да има при мен един политик например? И каква работа би могъл да свърши за средна продължителност на среща 5-7 минути?! И изобщо, срещал ли се е с мен или само със секретарката ми, за да се запознае след това със съдържанието на един плик? Досещате се за какво говоря нали?

С видеото на добре пеещия гуверньор мисля, че показах достоверността на твърденията ми, че целият този “елит” паразитираше върху мен и КТБ АД. Сега давам ново доказателство – факсимилета от пропусквателните тетрадки за последните около две години, за да се убедят хората, че всички тези хубавци от “елита”, казващи им кое е вярно и кое не, висяха редовно при мен с искане за това и онова и най-вече – за онези неща.

Факсимилетата се съдържат в линковете, които прилагам по-долу. Не ги качвам в личния си сайт поради ежедневните опити да бъде хакнат, за да ме спрат да говоря истината. Но няма как да ми запушат устата.

Изпращам това писмо и на недоброжелателни медии с единствената цел истината за тези, които облъчват обществото с тезата : “Цветан Василев окраде банката и избяга” да стигне до възможно по-голяма част от него.

А на паразитите ще кажа едно – истинското шоу тепърва предстои!

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във