Банкеръ Daily

Финансов дневник

Пеевски пише закон срещу "вторичното разграбване на КТБ"

Депутати от ДПС, начело с Делян Пеевски, изготвят законопроект срещу вторичното разграбване на Корпоративна търговска банка. Това съобщи зам.-председателят на парламентарната група Йордан Цонев.

Цонев уточни, че с текстовете ще се разкрие "истинският грабител" на банката и ще се освети процеса. По думите му на ДПС им омръзнало да четат фалшиви новини, че бизнесменът Пеевски участва във вторичното разграбване на активите на банката. За да докаже невинността си, той щял да напише закон, обясни Йордан Цонев. 

Бизнесменът и депутат Делян Пеевски не е идвал на работа в парламента от 4 май, когато 44-ото Народно събрание бе конституирано. 

Колегата му Цонев заяви също така, че ДПС няма да подкрепи проектобюджета на правителството за 2018 година. Причината е участието на националистите във властта. 

"Докато националистите са във властта няма как да гласуваме който и да е законопроект, включително и бюджета. ДПС няма да подкрепи нито един акт на това правителство, защото в него участват националисти", категоричен бе Цонев.

По думите му правителството направило и грешката да промотира първо бюджета по студията, а не да познае с проекта народните представители. "Промотираха бюджета, който още не е пуснат за обсъждане. Това не е коректно. Не е добра политика да говориш за разходи, когато нямаш политики. Когато правиш бюджет, трябва да си наясно с политиките си", каза още депутатът от ДПС пред bTV.

Цонев заплаши кабинета, че ако Валери Симеонов не си тръгне, движението ще започне да разобличава действията на правителството сред хората и европейските институции.

Впоследствие Йордан Цонев съобщи в парламента, че законопроектът срещу вторичното разграбване на КТБ ще бъде готов до края на седмицата.

За отсъствието на Пеевски от пленарната зала пък Цонев се обърна към журналистите с думите: "Гледам ви и се чудя откъде да започна. Всяко мое участие в медиите го превръщате в пресконференция за Делян Пеевски. Не съм съгласен с това."

Facebook logo
Бъдете с нас и във