Банкеръ Weekly

Финансов дневник

Наградите на БАНКЕРЪ са безкомпромисни

Председателят на надзорния съвет на Корпоративна търговска банка Цветан Василев

Г-н Василев, изненада ли ви отличието?

- Наградата дойде неочаквано за мен. Но от друга страна, резултатите на банката наистина са много добри и през тази година, както и през целия период на кризата Корпоративна банка наистина се възползва максимално от консервативния подход на повечето наши конкуренти и наистина успяхме да намерим място не само сред най-големите банки, но и сред тези, които оказват много сериозно влияние върху икономиката.


Възнамерявате ли да задържите приза и през следващата година?

- Това за мен не е самоцел. Отличието е, да кажем, една компенсация за изгубените нерви, за времето, което съм посветил на банката, за решаването на проблемите в реалния сектор. Разбира се, наградите на в. БАНКЕРЪ през годините се наложиха като авторитетни. А от друга страна, безкомпромисни, т.е. не се правят компромиси при избора на номинираните лауреати. Точно затова и тези награди са ценни. Има такива, които са се обезценили през годините, докато наградите на БАНКЕРЪ останаха и това е най-важното. А иначе ние продължаваме да вървим по пътя, по който тръгнахме преди 13 години - ясна цел, ясна ориентация, ясен фокус върху секторите, в които се развиваме.


Какви са очакванията ви през следващата година както в професионален, така и в личностен план?

- Очаквам да затвърдим нашето място сред водещите банки и да има известно раздвижване в реалния сектор. Това до голяма степен ще зависи от политиката, която ще провежда правителството. Надяваме се то да не продължи по пътя на предишното, което доведе до изключително напрежение в реалния сектор и много фалити. Ние и всички наши конкуренти на пазара сме готови да възобновим интереса си към бизнеса.


nbsp;

Facebook logo
Бъдете с нас и във