Банкеръ Daily

Финансов дневник

Муравей Радев: Ще научим кой фалира КТБ

"Ще научим кой фалира Корпоративна търговска банка (КТБ), но едва 15-20% от откраднатите пари ще бъдат върнати", коментира пред бТВ бившият финансов министър Муравей Радев.

Той допълни, че публикуваните от Фонда за гарантиране на влоговете в банките списъци на лица и фирми с преференциални депозити и необезпечени кредити в КТБ съдържат голяма палитра от всички власти и отговорни институции. Информацията за лошите кредити на банката може да се превърне в основание за търсене на наказателна отговорност на тези длъжностни лица, които са ги отпускали. 

В същото време, именно институционалният чадър е позволил "тези нездрави вътрешни прехвърляния на средства, които доведоха до превръщането й в пирамидата КТБ".

Според Муравей Радев международното разследване на "Аликс Партнърс", чието разсекретяване поиска финансовият министър Владислав Горанов, ще покаже кой е откраднал парите от КТБ и къде са те. "Ще научим веригата от фирми бушони, които източиха КТБ", смята бившият финансов министър. 

 

 

Четете още

Банкеръ Weekly
криза

Банковите заплати се сриват

Текучеството е огромно, заплатите - 700 лева. Още »
Банкеръ Weekly
изотзад

Мръсните тайни на банковите клонове

Не били само ниските заплати, лошият психоклимат гонел банковите чиновници Още »
Банкеръ Daily

Иван Искров и Спас Русев в обща схема за милиони

Бившият гуверньор на БНБ Иван Искров е пропуснал осем пъти по-големи плащания към фирма на бизнесменът Спас Русев, който неотдавна стана собственик на "Виваком" и... Още »
Facebook logo
Бъдете с нас и във