Банкеръ Daily

Финансов дневник

Миленков: ТВ7 дължи 2.5 млн. лв.

Парите, които ТВ7 дължи са към КТБ са 2,5 млн. лв. като срещу това финансиране има особен залог на част от техниката. Това заяви пред Нова телевизия Радослав Миленков - председател на УС на Фонда за гарантиране на влоговете.

Миналата седмица ТВ7 бе посетена от съдия-изпълнител, който да изнесе заложеното в КТБ. Стана огромен скандал и се стигна до 7-дневна отсрочка. „Този срок бе даден по изключение. Отново се подновява законовата процедура. Мога да ви уверя, че всяка една банка прилага такава процедура по отношение на длъжници, които не са редовни”, поясни Миленков.

„Собственикът на ТВ7 - „Краун медиа” е получил съществено финансиране от една от фирмите около КТБ - ТЦ-ИМЕ в размер на около 200 млн. лв., а собственикът на „Краун медиа” е една офшорка в Кипър. От БНБ огласиха, че ТЦ-ИМЕ е получил като заем държавни ценни книжа, с които то се е разпоредило и сега дължи на банката 160 млн. лв. Ние търсим всяка една сума, но стратегиите са различни”, добави Радослав Миленков.

На въпрос дали има бъдещ купувач за медията той обясни, че твърдението за инвеститор идва от самата телевизия, официално обаче няма такава информация. "При синдиците не е постъпвало никакво предложение за закупуване на телевизията", заяви Миленков.

Относно дълговете към КТБ, Миленков заяви, че синдиците на банката са се фокусирали към компании, които „имат някакво финансово обезпечение”.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във