Банкеръ Daily

Финансов дневник

Лукарски обясни, че не е гостувал на Цветан Василев, а на ТВ 7

Икономическият министър Божидар Лукарски не се е срещал лично с банкера Цветан Василев, а е гостувал на телевизията ТВ7. Това уточнение направи самият той пред журналисти в кулоарите на парламента, след като вчера в медийното пространство се появи списък с имената на политици, които са се срещали с банкера във времето, по което е мажоритарен собственик на КТБ.

"Първо, не обръщайте внимание на непотвърдени документи и второ - обърнете внимание че аз там съм бил гост на телевизия", призова Лукарски.

От своя страна премиерът Бойко Борисов поръча на журналистите да попитат хората от списъка с посетители при Цветан Василев защо са ходили там, а не да се обръщат към него, след като той самият не е ходил при Василев. Борисов даде да се разбере, че ако сред хората в списъка има членове на ГЕРБ, те ще понесат своята отговорност.

На въпрос как ще коментира посещенията на шефа на Комисията за финансов надзор Стоян Мавродиев при Василев, той напомни, че Мавродиев отдавна се е дистанцирал от ГЕРБ.

"Затова отидете при Стоян Мавродиев и го питайте - що си дирил там и той да обясни. Ако аз бях ходил, щях да ви кажа защо, като не съм ходил, какво да ви кажа", коментира премиерът.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във