Банкеръ Weekly

Финансов дневник

КЗК върна Булстрад в играта за паяците

Комисията за защита на конкуренцията отмени като незаконосъобразно решението на управителя на Център за градска мобилност ЕООД за определяне на изпълнител на обществена поръчка с предмет Предоставяне на услуги по застраховане.Става дума за застраховане на информационните табла на градския транспорт и паяците, поясниха от Булстрад, която беше изхвърлена от търга.


Производството установи, че жалбоподателят ЗАД Булстрад Виена Иншурънс Груп е отстранен от процедурата неправомерно и на формално основание, се казва в решението на КЗК. Комисията е констатирала, че участникът е поставил част от документите вместо в плик №2 в плик №1, което в случая представлява несъществен пропуск. Според КЗК всички документи от офертата са налични, а разменените такива са от второстепенна важност и представляват декларации, имащи отношение към техническото изпълнение на поръчката.


Юристите на Булстрад се зарадваха на справедливото решение на случая. Те обясниха, че е станала механична грешка. При търговете има отделни пликове за ценова оферта, за условия по застраховката, за допълнителни условия и т.н. и просто са разменени документи и пликове.


КЗК смята, че изборната комисия не е съобразила степента на допуснатото нарушение, в резултат на което процесът на оценяване е опорочен. С оглед на това се връща преписката за ново разглеждане на документите от плик № 2 Предложение за изпълнение на поръчката, при съобразяване с мотивите в решението.

Facebook logo
Бъдете с нас и във