Банкеръ Daily

Финансов дневник

КЗК даде зелена светлина на сделката "Изи Кредит" - "Провидент"

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) одобри сделката по закупуването на "Провидент" от Изи Кредит, става ясно от решение на регулатора от 22 юни. 

След решението на КЗК предстои новите обстоятелства да бъдат отразени в Търговския регистър, с което придобиването ще бъде финализирано.

В началото на 2017-а дружеството "Мениджмънт Файненшъл Груп" АД (МФГ), в чиято структура е компанията "Изи Кредит", придоби мажоритарно участие във финансовите институции "Вива Кредит" ООД и "Аксес Файнанс" ООД, специализирани също в потребителското микрокредитиране. Структурата на МФГ обхваща още международните дружества на "Изи Кредит", както и "МКеш Македония" и "Финтрейд Файнанс" АД.

Очакванията са след новото придобиване МФГ да затвърди лидерската си позиция на пазара на небанковото потребителско кредитиране.

Предвижда се всички работни места на служителите на "Провидент" да бъдат запазени в разширената структура, както и нивата на заплащане, които са сходни с тези в "Изи Кредит".

Предприетата консолидация не е изненада на фона на порасналия до близо 2.6 млрд. лв. пазар и на динамично сменящите се играчи в него. През есента на миналата година латвийската компания 4finance Holding, която работи в 15 държави, включително в България, под марката Vivus купи TBI Bank.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във