Банкеръ Weekly

Финансов дневник

КТБ е в сигурни ръце

На 22 юли лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви план от четири стъпки за оздравяването на КТБ. Сподели го по Бойковски, скромно, без патос - във Фейсбук профила си.


Най-после яснота и желязна воля за справяне със ситуацията! КТБ е в сигурни ръце!


Или ако още не е, наесен ще бъде.


И това не са някакви хвърчащи идеи, Планът с главно "П" бил консултиран с банкери и икономисти. Освен това Борисов е ползвал при съставянето му и десетгодишния си опит като кмет и премиер и е убеден, че предложенията му гарантират стабилност на българските банки.


Така вероятният бъдещ премиер постави още отсега под особен надзор всички останали мнения и напъни да се намери най-разумният изход за четвъртия по големина трезор у нас. (Планът публикуваме отделно)


Имайте търпение да прочетете следващото изречение. С последната си изява човекът, който: обвини пенсионерите, че са изяли 4 млрд. и затова им замрази пенсиите; посъветва студентите да станат овчари, защото имало търсене на такива; препоръча на работниците, когато си искаха заплатите, да си продадат пръстените; обвини и целия народ, че е лош човешки материал и вмени на потребителите да не се оплакват от високите цени на зеленчуците, а да садят картофи, вече достигна висотите на човека, който в началото на "творческата" си кариера охраняваше... Тато. А по цинизъм дори го надмина!


Съмнявам се някой от читателите да е чел томовете на Тодор Живков, дори и да ги е гледал години наред. Но моя милост ги е преглеждал за майтап. Съвети, тезиси, програми, указания. Ма'трял за изучаване, осмисляне, следване и изпълнение.


Тато има рецепта за това как да се взриви жп линия, за да дерайлира влак. Това е по времето, когато бил партизанин - в смисъл, че се криел, а никой не го търсел.


В лъскавите томчета има и указание за използване на торовата течност. В едно от тях Тато с патос пита толкова ли е трудно да се намерят бъчви, за да се събира урината и с нея да се наторяват домати и чушки.


Има и указания как да се направи пътуващо кино с чаршаф.


Има го целият тогавашен живот като нещо предначертано от родния демиург*.


Познато отсега, нали. Значи сме затворили кръга.


Астролози твърдят, че сме в състояние на статус, от коЙто предстои да излезем и да дръпнем нагоре.


Аз си мисля, че наесен от статус може да изпаднем в ступор**.


 


 


*При гностиците - творец, създател на света; при платониците - върховен разум, творческа сила.**Състояние на обездвиженост и вцепененост, при запазено съзнание.

Чавдар Цолов,живко- и бойко- вист

Facebook logo
Бъдете с нас и във