Банкеръ Daily

Финансов дневник

Кредиторите на КТБ могат да оспорват списъка на синдиците

Изнесеният преди дни списък с кредиторите на Корпоративна търговска банка (КТБ) може да бъде обжалван. Това напомнят синдиците на обявената в несъстоятелност банка.

Така от днес (21 август) започва да тече 14-дневен срок, в който съгласно Закона за банковата несъстоятелност могат да бъдат направени писмени възражения пред синдика на КТБ срещу приети или неприети в списъка вземания.

Този срок изтича на 4 септември 2015-а включително. Възраженията трябва да бъдат внесени на ръка в деловодството на КТБ на ул. "Граф Игнатиев" № 10 в София или да бъдат изпращани по пощата на същия адрес. Възраженията, подадени по поща, ще се считат подадени в срок, ако пощенското клеймо носи дата преди изтичане на срока.

Синдиците напомнят още, че изготвеният списък на приетите вземания към КТБ е публикуван в Търговския регистър и достъпът до него е абсолютно свободен. Той може да бъде намерен в раздел "Обявени актове несъстоятелност". Подробно описание на стъпките за достигане до публикувания в Търговския регистър списък на приетите вземания към КТБ АД (н), можете да намерите на интернет страницата на банката: www.corpbank.bg, в раздел "Въпроси и отговори".

По-рано днес премиерът Бойко Борисов съобщи, че един от синдиците на КТБ ще бъде сменен. Той обаче, не пожела да даде повече подробности.

Лазар Илиев и Росен Ангелчев са синдиците на КТБ и бяха назначени от Фонда за гарантиране на влоговете в банките.

Facebook logo
Бъдете с нас и във