Банкеръ Daily

Финансов дневник

Комисията за КТБ изслушва председателя на ДАНС

Председателят на ДАНС Димитър Георгиев ще бъде изслушан за втори път във временната парламентарна комисия, която проучва действията на държавните институции по случая с Корпоративна търговска банка.

Очаква се депутатите да получат информация за това как е действало контраразузнаването, за да предотврати източването на банката и установени ли са финансови измами.

Заседанието на комисията ще бъде закрито, тъй като докладите на ДАНС по казуса са секретни. Очаква се този път в комисията да дойдат и служители на ДАНС, отговорни за борбата с финансовите измами.

При първото му изслушване шефът на ДАНС докладва за работата за осигуряване нафинансовата стабилност на страната ни от 2009-а до 2014-а година.

Междувременно мажоритарният акционер на КТБ Цветан Василев заявява, че е предупредил редица високопоставени личности за предстоящата атака срещу банката. Василев обвини БНБ и прокуратурата, че са довели банката до фалит. От БНБ обаче са категорични, че са спазвали българското и европейското законодателство при всяко свое решение.

Facebook logo
Бъдете с нас и във